Informatie Gastouderland Noord-Friesland

Mayke van Klaveren voor een vlotte en persoonlijke bemiddeling in gastouderopvang

Mijn naam is Mayke van Klaveren. Als consulent voor de regio Noord-Friesland zet ik mij vol overgave in om er voor ouders en gastouders te zijn. Een goed persoonlijk contact en goede bereikbaar vind ik daarbij heel belangrijk. Door me in te leven in de thuissituatie en de wensen van de ouders weet ik een zo goed mogelijk advies te geven in de keuze van meest passende gastouder. Elke ouder, maar ook elke gastouder is anders en heeft haar eigen bijzondere kwaliteiten.

Regio

De gastouders die zijn aangesloten bij Gastouderland Noord-Friesland wonen verspreid in diverse wijken van Leeuwarden, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en omliggende plaatsen. De gastouders bieden liefdevolle opvang in een vertrouwde en huiselijke sfeer. Ook is er de mogelijkheid van een gastouder aan huis.

Ondersteuning

Ik zorg ervoor dat gastouders er niet alleen voor staan. en dat doe ik door met ze mee te denken en te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Met veel plezier stop ik tijd en energie in diverse activiteiten die bijdragen aan de verdieping van de pedagogisch geschoolde gastouder. Ik organiseer regelmatig thema-avonden, waarin ouders inspiratie kunnen opdoen en gastouders hun pedagogische kennis kunnen verrijken. Verder is er een e-learning programma met diverse leermodules speciaal voor gastouders. Twee keer per jaar is er een intervisiebijeenkomst, waarbij de deskundigheid van de betrokkenen wordt vergroot en de kwaliteit van het werk verbetert. Om de paar weken is er een gastoudercafé waarbij de gastouders elkaar ongedwongen als collega’s ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.

Eisen wet kinderopvang

Het is mijn taak als consulent dat alles volgens de eisen van de Wet Kinderopvang verloopt. Ik bezoek hiervoor mijn gastouders regelmatig. Dit kan zijn voor een observatie van een kind of om een risico inventarisatie van het huis door te nemen. Ook een keer per jaar vindt er een voortgangsgesprek met de gastouder plaats. We bespreken dan de opvang in het algemeen en het eigen handelen van de gastouder. Waar liggen nog uitdagingen en ontwikkelingen, wat en waarom gaan bepaalde dingen goed. Alle gastouders hebben een kinder-EHBO-diploma en staan geregistreerd in een landelijk register.

Administratie

Gastouderland staat bekend om een snelle en goede administratie. Er is een uitgebreide BackOffice waarin alles up-to-date is bijgewerkt. Ingebrachte uren worden vaak nog dezelfde dag verwerkt en facturen kunnen met I-deal betaald worden. Urenspecificaties, jaaropgaven, contracten en andere documenten zijn hierin terug te vinden.

Trots

Ik ben trots op mijn groep gastouders en kan vol vertrouwen zeggen dat ieder op een professionele en eigen manier de opvang met veel liefde en inzet vorm geeft. Gastouderaanbod