25 april 2019

Workshop: LEKKER PUH! - Over gezonde voeding voor het jonge kind

Woensdagavond 5 juni organiseert Gastouderland Noord-Friesland de workshop:

LEKKER  PUH! - Gezonde voeding voor het jonge kind

Adviezen over voeding en leefstijl voor het jonge kind. Deze workshop zal gegeven worden door: Kinder-eetcoach Jildou Tuinman – Leemburg 

Naast de PowerPointpresentatie die Jildou ons gaat geven ga je als ouders/gastouders aan de slag met hoeveelheden en vervangers van groente en het maken van gezonde drank.

Kinderen tussen 0 en 4 jaar oud ontwikkelen zich erg snel, ze moeten van alles leren om stapjes naar zelfstandigheid te kunnen maken. Voeding speelt hierbij een grote rol. In eerste instantie het leren eten, maar eten is ook de motor van ons lijf. Het levert ons brandstof en voedingsstoffen om er voor te zorgen dat we kunnen groeien en ontwikkelen. Wat kun je als ouders/gastouders doen om je kind hierin zo goed mogelijk te helpen?

Het eerste jaar
In dit jaar gebeurd er veel op het gebied van voeding. Denk aan geven van borstvoeding/flesvoeding, de overgang naar vaste voeding. Leren drinken, het vullen van je smaakbibliotheek. Wat mag een baby wel of niet hebben voor het eerste levensjaar. Wat zijn gezonde keuzes? Hoe bied je voeding aan? Wat zijn aandachtspunten in de voeding?

Peuter
Rond het tweede jaar zien we dat veel kinderen in de fase komen waarbij ze niet alles meer willen eten. Tussen de 2 en 4 jaar ouder komt zo'n periode soms vaker voor. Vaak is dit bij de warme maaltijd, maar soms ook voor andere producten. Hoe kun je er voor zorgen dat een kind toch zo veel mogelijk voedingsstoffen binnen krijgt? Hoeveel hebben kinderen van die leeftijd eigenlijk nodig aan voedingsstoffen? Wat zijn goede vervangers van groente? Welke tussendoortje kies je? Wat zijn signalen om extra hulp in te schakelen?

Adresgegevens:
Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Je bent van harte welkom! Ben je van plan te komen, graag opgeven middels een mailtje aan mij vóór 25 mei!