Nieuws

Kinderboekenweek 2021

Mayke van Klaveren
Mayke van Klaveren
27 september 2021

Worden wat je wil! Kinderboekenweek 2021

Van 6 tot 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Worden wat je wil is het thema dit jaar.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, of je vier jaar bent of al tien, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 (en natuurlijk ook daarvoor en daarna) kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Wat zijn er veel prachtige kinderboeken! Veel meer dan in de tijd dat ik nog kind was. Ik kan het maar niet genoeg benadrukken, wat is het belangrijk om veel te lezen samen met je kind!  Kinderboekenwinkel de Toverlantaarn in Leeuwarden is een paradijs voor kinderen (en ouders)! Traditie die ik had met mijn zoon was dat hij elk jaar tijdens de kinderboekenweek een boek mocht uitzoeken voor zichzelf. Wat vond hij de keuze soms moeilijk! Misschien een idee? Klik op deze link.

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende 'week' van tien dagen in september en oktober ter promotie van het kinderboek.

Ook dit jaar heeft Kinderen voor Kinderen weer een passend lied uitgebracht, te vinden op de site van de bibliotheek in Leeuwarden: klik hier. Bekijk ook eens de diverse activiteiten die tijdens de kinderboekenweek georganiseerd worden! Zo zijn er bijvoorbeeld  twee leuke voorstellingen in dbieb.

Sharing is caring: